Parerea unor bloggeri liberali pe subiectul "Claudiu Craciun"

Comentarii de pe facebook:

Bogdan Duca: Evident, exista cineva in spatele acestei campanii de promovare a lui Claudiu Craciun. De ce aceasta campanie? O sa traim si o sa vedem. Cert este ca domnul Craciun nu a reusit sa atraga un capital de simpatie suficient ca sa fie convingator politic. Dar daca mai insista televiziunea lui Voiculescu poate ca... o sa avem profilul unui candidat "alba ca zapada" :p.

Din pacate domnul Craciun nu e un "om nou", este liderul unui partid politic nou, dupa ce a fost lider al unui partid politic mai vechi. De asemenea, domnul Craciun nu este un "pur". Cine merge in Piata Universitatii stie ca rolul domnului Craciun a fost cel de a conduce in ultima perioada o anumita parte a Pietei: cea in care "Jos Capitalismul!" si "Jos inflatia!" erau lozinci mai la ordinea zilei decat "Jos Basescu!". :)

Si nu vreau sa fiu inteles gresit. Nu imi doresc sa am parte de gloria (mai ales fabricata de altii) de care se bucura domnul Craciun. Insa oricine a fost in Piata in mai toate zilele stie ca, in acele seri grele, tensionate, cand jandarmeria paralizase centrul capitalei, oamenii (de stanga si de dreapta) care s-au facut remarcati prin spiritul lor civic, prin felul in care au inteles sa isi transmita mesajul, au fost altii, nu domnul Craciun. Domnia sa are doar meritul de a fi transformat, cel putin o parte a Pietei, intr-un soi de "flower-power" hibernal, cu balonaşe, aiureli ideologice si... din ce in ce mai putin "Jos Basescu!"(oare de ce?).

Lilick Auftakt: Nu e normal ca zi de zi sa vorbeasca la Antena 3 un singur protestatar din Piata, care mai nou face turul televiziunilor. Pe mine, de exemplu, acest Craciun, cu ceea ce striga in Piata, nu ma reprezinta deloc. Cu mesajele anti-capitalism, anti-partide (cand el insusi reprezinta un partid, e chiar absurd). Si se pare ca nu-i reprezinta nici pe altii, care au spus ca nu mai vin in Piata din cauza lui, sau pe cei care aseara il asteptau "sa-i spuna vreo doua". Televiziunile si in special Antena 3 fac foarte rau ca promoveaza o singura voce, cand acolo sunt sute, mii de voci. Piata nu are nevoie de un lider. Mesajul ei e foarte clar: ”Jos Basescu!” Eu personal am manifestat pentru ca imi doresc o restauratie, nicidecum o revolutie: Restauratia Monarhiei!

George Serban: Acum, in reluare, la A3, este "eroul protestatar al lui Gadea", dl. Craciun, cel care a sculat in picioare niste europarlamentari, rupti de realitatile Romaniei. In fotografia facuta de mine, il puteti vedea pe "eroul lui Gadea", cu o portavoce, mobilizand galeriile sa strige "USL si PDL, aceeasi mizerie". Ne aflam la Arhitectura, impreuna cu Vasi Baescu, Gabi Ghiban, Denise si Radu Fatulescu, Ana, Cepeca si cred Tibi Cnab."Succes" baieti! Va fac astia cu ochii inchisi. :))))

Domnul Craciun doreste 100.000 de cetateni in Piata care, banuiesc, sa strige ce dicteaza dumnealui prin portavoce. Cu alte cuvinte PDL-ul nu mai poate creste in popularitate, e total compromis. Solutia data de specialistii in strategii si diversiune - si credeti-ma ca avem o scoala foarte buna - este ... sa-i convingem pe oameni ca USL e la fel ca PDL, deci sa scada USL, daca PDL nu poate creste. "Tanarul locotenent" a ratat misiunea intitulata si enuntata in Piata Universitatii, cu nume de cod "Desfiintarea clasei politice" urmand preluarea puterii de Armata.

Vasi Baescu: Este ecologist, este anticreștin, este antisistem și (din câte am aflat) este ... pe invers!

Epistole Pentru Zeus: ‎Neagu Sorin-Constantin... nu te lasa pacalit. Acum aproape doua saptamani el a fost cel care a strigat prima data in Piata "PD-L si USL / Aceeasi mizerie"... si a facut treaba asta stand cocotat pe suportul ceasului de la fantani cu o portavoce in mana... In momentul acela noi eram la 5 metri de el cu portavocea noastra si faceam "concurs" de sloganuri... auzeam tot ce striga... asa ca...

Liliane Michels: NOI (nota: la Bruxelles) NU l-am aplaudat pe el, ci pe VOI cei din piata! Si tot pentru voi ne-am ridicat in picioare! Nu pentru anonimul Craciun! Eu am vazut si ascultat oameni politici grei... Pana sa ma ridic in picioare pentru cineva dureaza...

Denise Fatulescu: Este o hiba pe undeva, cum a reusit Parvulescu sa-l introduca in PE fara a fi anuntat, cum a reusit sa ia cuvantul fara a fi inclus in program? Mai am intrebari, dar le las pe alta data. Pe tip nu-l suport din primele zile pentru faptul ca nu striga JOS BASESCU si considera ca PNL = PDL. (…)A zis (nota: la Bruxelles) ca nu stia ca avea sa vorbeasca si nici nu avea discursul pregatit. Mie mi s-a parut invers.

..................

Daca sunt bloggeri liberali care au fost la proteste si vor sa-si spuna opinia, ii asteptam!




Foto: George Serban

14 comments:

  1. Acest protest care s-a constituit initial pe principiul de a scapa de buba asta portocalie care ne-a mancat si macinat pana-n maduva oaselor, se pare ca a fost diluata de niste tineri care au gasit oportun sa se lipeasca si ei cu ideile miscarii "occupy wall street" ! Din pacate, ceea ce ne arde cel mai tare pe noi este faptul ca pe noi ne-a "occupy" raia portocalie de care se scapa foarte greu !
    Am incercat si eu sa conving cativa tineri ca in contextul in care noi cerem anticipate, formarea unei clase politice scoasa din cutie, nou nouta si necorupta este de fapt o utopie. O clasa politica noua se formeaza in ani si poate chiar in generatii. La fel ca si cu tinerii astia care au inceput sa ma injure, acelasi lucru l-am patit cu revolutia de pe facebook a alexandrei svet, careia i-am demontat punct cu punct toate aberatiile pe care le scrisese in manifestul ei. Si atunci am fost pus la punct de multi tineri cu sange fierbinte ce curge prin venele lor, injurii de genul: "Bai tataie, stai in banca ta, gata, ti-ai trait traiul, de acum noi vom lua haturile" sau" Ce ati facut voi in '89, cand ati lasat sa puna mana pe putere, tot comunistii ?" Timpul insa mi-a dat mie dreptate, din pacate! Iar revolutia alexandrei a fost un mare,... fasss ! La prima postare, alex chiar mi-a raspuns ca a plans cand a citit randurile scrise de mine, randuri care erau pline de speranta ca tinerii in sfarsit, s-au trezit. Chiar i-am promis ca dau jos din pod si-i predau steagul de la revolutia din '89, sa-l duca ea mai departe. Dupa care am luat la analizat manifestul ei si l-am demontat ca pe un joc de puzzle.

    ReplyDelete
  2. @Georgelis Je Moi, asa e. Normal ca dilueaza mesajul Pietei cu ineptiile lor cu Jos Capitalismul, Jos Inflatia, Jos Partidele si alte idiotenii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Lilick, eu nu stiu daca sunt rau intentionati, trimisi de cineva acolo, sau pur si simplu inconstienti. Ceea ce stiu este faptul ca, tocmai jocurile lu' base si dan diaconescu le fac. Si-i pacat. De aia au renuntat unii scarbiti, sa mai iasa in piata. In felu' asta, ceva care a pornit ca o miscare frumoasa, sa se stinga incet. Exact ce-si doreste si licheaua base. De ce nu si-au facut baietii astia o miscare separata? De ce nu si-au facut un ocuppy separat? Pentru ca-s niste lipitori! La fel a facut si liga studentilor acum 22 de ani, care pe fondul de protest al nostru au deschis balconul. Atunci insa, toti aveam un numitor comun: Jos iliescu!

      Delete
  3. Anonymous02:35

    ok ... preaiau si eu pe blog ... din prima zi mi s-a parut suspect

    ReplyDelete
  4. Asteptam si opinia ta, Theodora!

    ReplyDelete
  5. Anonymous04:02

    Am aceeasi opinie ca si voi Lilick .. am fost si eu acolo la Fantani ... l-am vazut si l-am auzit.
    Mai este PC in USL? Este Gadea atat de naiv sau face jocurile cuiva?
    Scriu pe blogul meu si pun articolul si pe blogurile lui Dan Voiculescu, VP, AN, II si Daniel Constantin.
    Trebuie sa le aratam ca nu au reusit sa ne pacaleasca si sa le spunem celorlati, care se uita la Antena 3, cine este acest Claudiu Craciun.
    Pe mine individul asta nu ma reprezinta.

    ReplyDelete
  6. Daca un om care a initiat si sustine zilnic “excursiile” de solidaritate intre grupurile de pe cele doua “maluri” ale Pietei Universitatii (de la fantani si de la National) facute in numele ideii de UNITATE este cel care dezbina protestatarii din Piata, atunci logica e cel putin bizara… Aseara, mesajul transmis de Claudiu Craciun la B1 Tv (unde era invitat al emisiunea lui Vlad Pietreanu) ca fiind “cheia” care uneste protestatarii de la Universitate a fost “JOS BASESCU !”, dupa ce a intrebat (democratic, zic eu…) tinerii din Piata care este sloganul care-i reprezinta si vor sa fie transmis la Tv… Eu personal l-am rugat sa insiste pe aceasta tema, pe care dealtfel a recunsocut-o ca reprezentativa pt. Piata…

    In fine, nu ma erijez in aparatorul profesorului lector universitar la SNSPA (unde le vorbeste studentilor despre importanta partidelor intr-o democratie !...deci…) – se poate apara si singur – posibil sa fi facut si greseli (nimeni nu e perfect, mai ales in tensiunea din Piata din prima saptamana si chiar si dupa… cu lozincile de acest tip nici eu nu sunt de acord, dar cu asa zisii “ultrasi” dominand zona de la fantani nu era usor sa te pui… Personal nu l-am auzit strigand “JOS CAPITALISMUL”, nici “JOS INFLATIA”, si sunt in Piata zilnic de la inceput, stand in fiecare zi si la fantani, nu numai la National…), dar eu am vorbit cu el aseara si mi s-a parut un om al dialogului si nicidecum un “dusman al boborului” cum este catalogat si atacat cu suspecta inversunare !... Lucrurile nu sunt chiar atat de clare si de evidente precum sunt prezentate uneori, unilateral, nu va grabiti sa acceptati verdicte, democratia inseamna (si) dialog si diversitate de opinii, exprimate liber… Timpul va arata daca si ce interese ar avea Claudiu Craciun (in orice caz nu ar fi singurul, va pot confirma si argumenta ca sunt si altii care au anumite interese de grup sau “partinice” care amusineaza pe acolo…), oricum nu este liderul Pietei (si nici nu va fi prea curand unul…) ci doar unul din “catalizatori”, astfel incat cei care suntem zilnic acolo de atatea saptamani nu (mai) putem fi “victime sigure” ale vreunei diversiuni, deci nu e vreun “pericol social” acest profesor…

    Consider ca in Piata Universitatii trebuie sa primeze ideea de UNITATE sub deviza “JOS BASESCU” si sa existe un DIALOG intre toti cei care cred in asta (indiferent de orientare politica sau de alta natura…), dialog care nu se poate face nici prin forta bruta, nici prin amenintari, nici prin ignorare sau bagarea pumnului in gura daca ai alta opinie decat anumite grupuri, oricare ar fi ele !...
    Personal precizez ca ma delimitez de orice grupare / organizatie / partid / etc. avand (sau nu) anumite interese in Piata Universitatii (si sunt !...), EU MA REPREZINT DOAR PE MINE SI PE TOTI CEI CARE NU MAI SUPORTA REGIMUL BASESCU, FARA VREUN INTERES PERSONAL SAU “PARTINIC”….

    Voi fi acolo in Piata Universitatii si-l voi considera prieten si aliat pe orice roman (si nu numai…) care vrea ca “presedintele jucator” si guvernarea portocalie sa plece de la conducerea tarii (si sa plateasca pt. abuzuri), sa se alcatuiasca un guvern provizoiu de tehnocrati care sa administreze tara si sa organizeze alegeri anticipate si nicidecum comasate… Aceste cerinte sunt doar “esenta” si baza a ceea ce va trebui sa urmeze pentru a ne cladi un alt viitor, pentru care am iesit in strada…

    P.S. Rog pe toti cei interesati sa nu ia acest comentariu ca pe un “atac”, e doar o opinie personala (ca si participant constant la proteste, am acest drept…), nu voi (mai) raspunde la randul meu la eventuale “atacuri” (ci poate doar pt. cei care ar dori eventuale lamuriri sau detalii despre ce si cum am vazut eu in Piata Universitatii), nu-mi doresc infinite polemici pe tema “Claudiu Craciun” (déjà au fost prea multe…), personal consider subiectul inchis (fiecare poate avea propria opinie in acest “caz”…) si cred ca ar trebui mai bine sa ne folosim timpul si energiile pentru altceva, “razboiul” cu regimul de ocupatie portocaliu-verzui abia a inceput !...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Explică te rog ce legătură este între ideea care a ”reînviat” Piața după 22 de ani și anume demisia lui băsescu și lozinca ce încă este uzitată ”E România, e țara noastră, ne-am săturat de politica voastră?” Unde este mesajul antibăsist? Eu percet un mesaj care generalizează, în contrapartidă cu ceea ce predă dl lector privind necesitatea partidelor POLITICE!!!

      Delete
  7. stiti ca am fost alaturi de voi in Piata si ca mi s-a parut suspect! stiti ca noi strigam "Jos Basescu" incercand sa-i acoperim ineptiile pe care le striga la portavoce!

    ReplyDelete
  8. Da, Gabriela, sunt multi care stiu ca au fost zile cand se incercau diversiuni si schimbarea mesajului Pietei. Asa mi-am pierdut vocea, incercand sa strig Jos Basescu mai tare decat ei. Inca se mai incearca asta, iata ca si cu ajutorul televiziunilor "noastre".

    ReplyDelete
  9. eu nefiind in Piata nu pot depune marturie despre ce striga sau nu striga Craciun. Dar i-am urmarit fdiscursul de la Bruxelles (precum si prima aparitie la Antene) si mi s-a parut extrem de bizar ca in ambele ocazii nu a mentionat explicit mesajul dominant al Pietei, si anume "Basescu - Demisia" in schimb si-a facut timp sa vorbeasca despre Rosia Montana sau despre innoirea clasei politice. Am facut aceasta remarca pe FB dar nu am acordat subiectului atentie, asteptand sa se dlilueze si sa dispara. Din pacate, fiind unul dintre putinii oratori din PU, televiziunile l-au folosit si l-au "crescut". Sau poate or fi fost sio alte chestii la mijloc. Oricum, mai repede sau mai tarziu era inevitabil sa se incerce o miscare prin care, prin aparitia unui lider "nascut din Piata" sa se abata cursul ]nspre tinte false. Reactia la care asist este binevenita... poate ca cei bine intentionati vor evita de acum inainte macar capcana numita CRaciun.

    ReplyDelete
  10. Anonymous13:27

    Aveti idee cate injuraturi mi-am luat pentru asta:
    http://theodora0303.wordpress.com/2012/02/05/in-atentia-telespectatorilor-antena-3-in-atentia-a-directorului-postului-de-televiziune-antena-3-mihai-gadea-in-atentia-presedintelui-pc-daniel-constantin/

    ReplyDelete
  11. Gondolin si Theodora, nu stiu daca v-ati uitat bine la poza a doua de pe blogul Theodorei. Acolo scrie, in fata lui Craciun, "Jos toata clasa politica". Sigur, daca nu esti acolo, aproape, lucrurile astea sunt mai greu de perceput. Dar chiar ne-am chinuit sa facem fata acestei manipulari infernale. OK, poate ca suntem mai radicali... Dar mesajul Pietei e unul foarte radical si asa trebuie sa ramana. Nemultumirile fata de alte partide se rezolva in dezbateri, la vot, dar nu in strada. Ce facem? Desfiintam partidele, Parlamentul? Chiar nu s-a mai pomenit sa iesi in strada sa strigi Jos Opozitia. Numai in Romania ultra-manipulata se poate asa ceva!

    ReplyDelete
  12. Anonymous07:32

    @Lilick
    Ai dreptate Lilick, suntem in Piata ca sa cerem demisia lui Basescu si alegeri anticipate.
    Altii sunt cu alte scopuri.
    Revoltator, Antena 3 l-a invitat iar pe Claudiu Craciun.
    Se intampla ceva ce nu pot sa inteleg.
    Cine este in spatele acestui tanar si ce urmareste de fapt?
    A iesit PC din USL si nu am aflat eu?

    ReplyDelete

My Blog List