Ce e IRL si ce isi doreste ea

Nu s-au inteles cateva lucruri la lansarea IRL. Le vom preciza aici. Cu specificatia ca Initiativa Romania Liberala e o asociatie nonguvernamentala, adica un ONG, o platforma politico-civica, nu un partid.

Initiatorii sunt: Vlad Moisescu - PNL, Andrei Chiliman - PNL, Dan Cristian Popescu - FC, Diana Tusa - PNL, Iulian Craciun - FC, Bogdan Duca - fondatorul site-ului Romania Liberala, Lilick Auftakt - blogger, membru fondator al Asociatiei Clubul Bloggerilor Liberali, Marius Oprea - cunoscut istoric. 

Sustinatori: Neagu Djuvara, Radu Portocala, Calin Popescu - Tariceanu, alte personalitati. De asemenea, Clubul Bloggerilor Liberali si alte asociatii. 

Participanti la lansare: Teodor Melescanu, Sever Voinescu, Toader Paleologu, Mihai Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, membri ai diverselor partide, personalitati din societatea civila. 

Ce promoveaza Romania Liberala? Valorile liberal-conservatoare si dialogul cu alte asociatii sau persoane din societatea civila, membri sau nemembri de partid, care cred in aceleasi valori si vor sa contribuie la intarirea Dreptei romanesti. Se vor organiza conferinte pe diverse teme, vor fi prezentate programe pe diverse domenii, in Bucuresti si in toata tara. In cateva mari orase se vor infiinta filiale regionale. 

Calendarul evenimentelor il veti putea afla curand de pe site-ul Romania Liberala



5 comments:

  1. Ceea ce nu inteleg eu este in ce mod IRL sustine niste VALORI daca a ales sa invite la deschidere niste antivalori si niste scursuri morale precum Voinescu, Pavelescu sau MRU? Un pacalici precum Paleologu etc etc .... Adica eu sa cred ca ei cred in valori in care noi credem sau credem ca_credem? Am si eu nemultumiri despre cum merge liberalismul si democratia in general in ultima vreme dar n-as alege niciodata sa ma asez langa un alde Voinescu sau lanaga "ala mic cu capu' mare". Si ce cauta Melescanu acolo atat timp cat el ocupa o functie importanta ce trebuie sa fie cu totul si cu totul despartita de astfel de evenimente publice oricat de legitime ar fi ele? Ca nu era un simpozion despre tehnici de filaj ci o intrunire cu substrat politic indiferent de forma imbracata - fundatie sau ONG. In fond, nici UDMR nu este de jure - tehnic vorbind - un partid politic si totusi stim despre ce vorbim de facto. Sunt cel putin reticent oricata apartenenta la clubul bloggerilor liberali as fi avut.

    ReplyDelete
  2. Sever Voinescu, Toader Paleologu, Mihai Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu au anulat complet lista precedenta : Neagu Djuvara, Radu Portocala, Calin Popescu - Tariceanu.

    Cat timp initiativa liberala se va deschide spre "pafaristi" precum cei din prima lista ea va ramane inchisa pentru persoana mea "nesemnificativa".

    ReplyDelete
  3. IRL nu obliga pe nimeni sa adere. Cei care au interese si valori comune, cei care au proiecte si idei de dreapta, isi gasesc locul fara probleme.

    ReplyDelete
  4. @Lilick

    Ma scuzi dar ceea ce spui tu vine in contradictie cu ideea de "valori comune". Ce "valori comune" ai descoperit tu la mru, pavelescu si voinescu. Pe tudorica il las mai deoparte pt ca uneori pare "picat din alt film". Iti spun eu ce se va intampla. Si sincer nu imi doresc. Aia din lista de mai sus nu au nici interese si nici valori comune cu liberalismul si cu dreapta. Ei au un unic si vanitos interes. Sa "pozeze dreapta". Au fost ei de dreapta cand au fost la guvernare? Nici de departe. Se va intampla ca cei din lista de pafaristi se vor baga in "fatza" si isi vor "aroga" o miscare cu care nu au nimic in comun. Si voi le permiteti. Memoria nu este asa de scurta totusi.

    O sa spui pe buna dreptate ca daca nu se fac "compromisuri" nu se poate "coagula" la "scara mare" asa zisa "dreapta". Eu nu vreau o "asa zisa dreapta" ci o dreapta chiar si "minuscula" care sa fie "dreapta".

    Stiu nici eu si nici altii ca mine "nesemnificativi" nu am "lucrat" si nu am "muncit" pt dreapta romaneasca sau nu suficient. Si poate ca din acest motiv nici nu am avea dreptul sa criticam. Putem insa sa argumentam lipsa noastra de "aderenta" la IRL. Din pacate numai in momente de "esec" ne intoarcem spre "baza" votantilor, cei care chiar impartasesc idei si proiecte de dreapta.

    ReplyDelete
  5. Tudor, IRL e pentru oameni care au idei si proiecte de dreapta. Apoi e pentru dialog cu cei organizati in alte asociatii care spun ca sunt de dreapta. Nu e vorba in primul rand de politicieni, cat de actori fara carnet de partid din societatea civila sau simpli membri de partid, asa cum spuneam. Cu politicienii ne lamurim si pe parcurs.

    ReplyDelete

My Blog List