Constitutia fesenista tot persista, tot exista, la 23 de ani de la mineriada!

Vineri, 14 iunie, la ora 17:00, va invitam la un protest in fata sediul PNL central din Soseaua Aviatorilor. VREM REVIZUIREA ARTICOLULUI 152 in ceea ce priveste limitarea la republica. Vrem sa avem posibilitatea sa ne alegem singuri forma de guvernamant! 




"De 23 de ani, cu ocazia acestor zile de comemorare, ne tot intrebam “ce ar fi fost daca”. Daca  Romania nu ar fi fost condusa, in cele mai critice momente de dupa 1989, de grupul gorbaciovist FSN. Sau ce s-ar fi intamplat daca, in Duminica Orbului, FSN ar fi pierdut alegerile. Sau daca, pe 14 iunie 1990, nu ar fi venit minerii sa planteze flori in Piata Universitatii. Sau daca, in 1992, cand a vizitat Romania, Regele Mihai I ar fi fost lasat sa ramana in tara.

Si ne apuca o furie neputincioasa. O furie impotriva acestor mase amorfe de oameni care par ca nu au nevoie de demnitate. Care se lasa calcati in picioare de zeci de ani de zile si nu numai ca pupa cizma care ii striveste, dar parca cer si mai multe umilinte. Care nu sunt in stare sa spuna, odata pentru totdeauna: Destul!

Demnitatea unei natii nu se cantareste individual si nici nu are cvorum de 30%. O natie are demnitate daca majoritatea reala a cetatenilor este capabila sa recunoasca opresiunea si impostura si sa ii respinga pe opresori si impostori.

Este clar pentru noi ca nici un regim republican nu ne-a dat acces la demnitate. Este clar ca majoritatea politicienilor pe care ii alegem nu sunt cei mai buni dintre cei mai buni, ci o clica unita printr-o retea de interese mercantile, care nu da nici o sansa celor competenti si cinstiti sa ajunga in pozitii de conducere. Aceasta clica acum planuieste sa schimbe constitutia.

Dupa ce au negat orice legatura a noastra cu trecutul demn al tarii, refuzand sa accepte ziua de 10 Mai ca zi nationala si sa ne dea sansa de ne a alege in sfarsit forma de guvernamant, urmasii FSN-ului insarcinati cu revizuirea constitutiei s-au hotarat sa introduca acest preambul: “România recunoaşte rolul istoric în constituirea şi modernizarea statului român al Casei Regale, al minorităţilor naţionale, al bisericii ortodoxe şi al celorlate culte religioase”.

Nu pot sa nu ma intreb atunci: daca Monarhia a facut atat de bine Romaniei, de ce s-a eternizat republica? Care este de fapt scopul clauzei cu nerevizuirea formei de guvernamant din art 152 al constitutiei feseniste? Ca doar am avut 66 de ani de republica, din care 42 in dictatura si apropape 24 in degringolada totala, de sus in jos si de la dreapta la stanga, deci nu vedem nici o ratiune aici. Legea fundamentala e intr-o stare de flux continuu, nimeni nu mai stie pe ce lume traieste justitia romana; majoritatea politicienilor, inruditi, incuscriti, innasiti, imprieteniti intre ei, sunt fie puscariasi, fie suporterii puscariasilor; economia e in deriva; infrastructura e putin mai buna decat pe timpul lui Carol I, dar tot ne iau zeci de ani sa producem 30 km de autostrada; oamenii mor cu zile in spitale; iar invatamantul e plin de plagiatori cu diplome. In afara tarii, romanii sunt dispretuiti si numiti "popor derbedeu".

Raspunsul e simplu: institutiile statului nu se bazeaza pe merit si dreptate, ci pe principiul "cine-mparte, parte-si face". Feseneul a avut un singur scop in 1990, cand au proclamat republica perpetua: sa consolideze pozitia clasei politice ceausiste. Si au reusit.

Prieteni, intr-un discurs memorabil in plenul parlamentului Majestatea Sa Regele Mihai a spus: “Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea.” Care este identitatea noastra, acum? De proscrisi europeni, de hoti, corupti, escroci plagiatori si cersetori? Prin legile lor stupide, dar paradoxal eficiente in facilitarea coruptiei si excluderea omului obisnuit de la viata cetatii, ambele republici, cea comunista si cea fesenista, ne-au distrus identitatea si ne-au interzis accesul la demnitate.

E timpul sa refuzam sa mai “fierbem in suc propriu”. E timpul sa spunem: Destul!

Avem nevoie de schimbare, si trebuie sa incepem cu noi insine. Sa fim cinstiti, sa rezistam tentatiilor, sa nu cadem prada disperarii in fata saraciei si nedreptatilor. Sa ne aflam trecutul si sa incercam sa ne intelegem legile, ca sa nu mai fim pacaliti. Sa respingem coruptii, lenesii si manipulatorii. Sa ne cucerim dreptul la demnitate si suveranitate, daca politicienii ni-l refuza. Sa ne reconstruim o identitate pe care am mai avut-o candva, pe timpul domniei Regilor Romaniei, de popor curajos, inventiv si respectabil.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!"





No comments:

Post a Comment

My Blog List