Postari - 8 septembrie 2013

9 comments:

  1. Si eu trag o concluzie tragica. Bogdan Duca statea la terasa si consuma pe banii RMGC. In aceeasi masura in care sunt eu marxist-legionar-comunistorid si ecologist. Ce unsuros ...

    ReplyDelete
  2. Adrian, atunci ne jignesti pe toti din CBL. Ca toti am stat la aceeasi terasa. Si eu, si Dan (Zeus) si Istvan si Ruxandra si Marius Rizea. De la aceeasi terasa am urmarit si eu "coabitarea" dintre manifestanti si fortele de ordine. :)

    ReplyDelete
  3. Erau foarte multi oameni misto. Insa pe capii organizatori chiar ii stim bine si le stim optiunile, ca doar i-am vazut si anul trecut in Piata pentru ce militau.

    ReplyDelete
  4. Deci nu sunt marxist-legionar-comunistoid? Ca ecologist poate ca as fi. E rau sa fii ecologist?

    ReplyDelete
  5. Adrian, in principiu nu e rau sa iti placa natura. Si mie imi place aerul curat, imi place cerul albastru, imi plac verdeata si florile, marea si muntii impaduriti. Si cred ca oricui pe lumea asta ii plac. Rau e sa transformi acest lucru natural intr-un "ism". Ideologiile sunt periculoase.

    ReplyDelete
  6. Depinde cum interpretam "sistem de valori". Ori ii spunem ca sunt principii dupa care fiecare om gandeste ca e bine sa se ghideze el si una dintre comunitatile din care alege sa faca parte (daca nu e Robinson Crusoe dar pana si ala tanjea dupa comunitate), ori ii spunem "ideologie" in functie de contextul discutiei. Vroiam sa fac si eu remarca ta fireasca, anume ca, din punct de vedere al participantului si simpatizantului cauzei protestelor analizate de dl. consilier politic, pozitia intelectualului Duca ma jigneste. Poate ca dansul este un intelectual fin (n-a uitat, de exemplu, sa ne spuna "en passant" despre ultimele sale lecturi in argumentatie ca sa-i intelegem rafinamentul) dar si Plesu sau Liiceanu sunt intelectuali inca si mai fini. Cu caracterul lor nu sunt eu inca lamurit asa cum lamurit definitiv despre Mihail Sadoveanu sau academicieni precum Berindei sau Balaceanu Stolnici. Tu-l cunosti mai bine insa parerea mea se formeaza altfel. Asta nu afecteaza in niciun fel comunicarea mea cu tine.

    ReplyDelete
  7. Adrian, ti-am scris ceva si la Cepeca. Intamplator, avem aceeasi opinie cu el. Si eu si Bogdan. Dar mai multe comentarii poti gasi pe paginile noastre de facebook. Ah, nu ai facebook. Tz, tz. O sa mai pun aici si alte pozitii.

    ReplyDelete
  8. Ei, normal ca nu afecteaza comunicarea. Chiar ma bucur ca exista. :)

    ReplyDelete
  9. Mi-a facut consoarta ceva pe facebook insa nu folosesc. Comunicarea cred ca ar trebui sa fie in raport cu faptele si ideile nu in raport cu impresiile despre persoanele care le propaga ("decat") sau chiar le emit. Cel putin in general ... Fireste, pot si eu sa fiu circumspect in legatura cu unele idei sau pozitii in raport de emitent si de interesele acestuia de a le sustine dar n-as vrea sa scap din vedere continutul doar din cauza etichetei pe care o are ala. De exemplu, n-as vrea sa se rateze discutii despre monarhie versus republica doar pentru ca unii au dibacia la momentul social potrivit sa arunce eticheta de "burghezo-mosieri" care vor sa-si ia mosiile si averile inapoi pentru sustinatorii regalitatii fapt care incheie discutia din start pentru majoritatea electorilor. Nu exista "dreapta" si "stanga", sau multe alte chestii din astea ci doar cuvinte cheie care bruiaza discutiile din start. "Hipster" de azi e precum "golanul" de acum 23 de ani. Vad ca "legionarismul" a mai ramas pe undeva prin argumentatie asa cum a ramas si la Iliescu principiul cu mic alterari - azi sunt doar "saracii de ei", aia care nu stiu nimic despre minerit chiar daca nu sunt aceiasi care au fost invatati despre aceasta disciplina stiintifica la mineriadele trecute.
    Cu Cepeca am discutat prelung in seara asta si nici el nu vede ca la Rosia discutia trebuia omorata din fasa caci e ceva gresit ce nici nu merita detaliat din punctul meu de vedere (pe care l-am tot expus la mine cu eticheta "Rosia Montana" numai ca eu n-am atata acoperire cu cele 3-4000 de accesari pe luna ...)

    ReplyDelete

My Blog List