Il vor ierta nemtii pe Antonescu dupa atata sluj?

Observam disperarea cu care liderul PNL incerca sa capteze atentia si increderea occidentalilor, dupa ce i-au intors absolut toti spatele, in urma declaratiilor si atacurilor de la referendum. Ca sa isi mai spele pacatele, si sa mai spere ca nu va mai fi chiar atat de rau vazuta pe plan extern o eventuala candidatura a sa la presedintie, incearca de ceva timp o reapropiere de Germania.

Mai intai a declarat "sunt un (carnat) berlinez", copiind o declaratie celebra, o gafa istorica a lui J.F.Kennedy. Apoi a declarat ca isi doreste ca liderii tarii sa ajunga sa se bata pentru Romania asa cum se bate cancelarul Angela Merkel pentru Germania, cu "aceeasi determinare, acelasi devotament". A incercat sarmanul pe toate caile sa imbuneze relatia cu Germania, mai ales dupa ce a aflat ca fostul prim ministru Tariceanu a fost invitat pentru discutii de principalele partide nemtesti.

Acum, e in stare sa promita ca va da PNL pe mana unui neamt dupa 2014, numai sa fie sprijinit sa ajunga presedinte. Cum credeti ca vor reactiona nemtii? Johannis insusi spune, intrebat de presa, ca relatia PNL cu Germania va cunoaste imbunatatiri dupa aceasta mutare. Ingrijorarea cu care ambasadorul german l-a vizitat pe Cristian David (cunoscut ca fiind apropiat de Tariceanu), la guvern, la doar cateva ore dupa ce s-a facut anuntul cu cooptarea lui Johannis, poate sa ne faca insa sa gandim orice...


No comments:

Post a Comment

My Blog List