Bloggeri liberali la IRL

Am fost prezenta luni, alaturi de aproape toti prietenii mei de la Clubul Bloggerilor Liberali, la lansarea Initiativei Romania Liberala, in calitate de initiator.

Va prezint mai jos discursul pe care l-am tinut:

"Am aderat anul trecut, alaturi de prietenii mei de la Clubul Bloggerilor Liberali, la ideile platformei Romania Liberala, schitate in Apelul acesteia catre societatea civila. Am cautat si am gasit aici ceea ce am promovam si noi de trei ani: un for de dezbatere, un loc al ideilor, al argumentelor, al convingerilor, al dialogului real.  

Din pacate, partidele din Romania nu au inteles fenomenul online. In locul unui spatiu politic in primul rand de dezbatere, au folosit internetul ca pe un camp de bataie. A fost evocat aici fenomenul Piata Universitatii. Singura diferenta fata de ceea ce s-a intamplat in Piata Universitatii acum 23 de ani, cand unele partide au chemat minerii, este ca astazi partidele cheama postacii, ii inarmeaza cu bate si ciomege virtuale si ii trimit la atac.

Initiativa Romania Liberala are acum o mare oportunitate. Am fi primii care reusim sa schimbam aceasta abordare pe care o au partidele fata de online. 

Alaturi de colegii mei de la Clubul Bloggerilor Liberali, am fost la inceput apropiati de PNL. Am gasit insa acolo aceeasi opacitate despre care va vorbeam. Atunci cand ne-am dat seama ca nici acest partid nu intelege rolul comunitatilor virtuale, al legaturilor care se fac aici intre politicieni si societatea civila, intre politicieni si alegatori, s-a creat o prapastie intre noi si acel partid. Am continuat insa dialogul cu unele persoane, cu unii politicieni, de data asta din mai toate partidele, politicieni care practicau pe online un dialog real. Pe unii ii vedeti astazi langa noi. Altii, sunt printre invitati. 

Alaturi de prietenii din CBL si IRL am dezvoltat o comunicare permanenta cu oameni la fel ca noi, din generatia noastra, oamenii cu cele mai multe responsabilitati, cei mai informati, dar si cei mai pretentiosi. Pe ei am incercat tot timpul sa ii atragem sa se implice sub orice forma in politica, si acelasi lucru vom incerca in continuare, aducandu-i alaturi de noi in Initiativa Romania Liberala."

Ma bucur ca, in discursul sau, Teodor Melescanu a vorbit pe acelasi ton si a tinut sa aprecieze in mod deosebit implicarea bloggerilor. El a declarat ca: "Iniţiativa România Liberală reprezintă un adevărat for de dezbateri, un generator de idei, care aduce în spaţiul public, datorită blogger-ilor, problemele reale cu care se confruntă România." 

Lilick 

No comments:

Post a Comment

My Blog List