Ce mai scriu bloggerii liberali: astazi, Cepeca!

"O mare parte dintre comentatorii on-line se declară susținători ai USL. Și eu sunt. Cu precizarea că sunt și liberal.

Se uită de către unii faptul că sub sigla USL vor candida cei desemnați de partide pentru președinții de Consilii Județene și primarii marilor municipii reședințe de județ. Pentru președinții consiliilor locale și consilierii locali (la comune, orașe și județe), candidații vor lupta sub sigla partidului care îi propune. Fiecare partid își va susține propriul candidat, liberalii și social-democrații devenind adversari politici. La fel și cu conservatorii. La fel, la alegerile parlamentare, nu se va mai folosi sigla USL.

Să fie clar. USL este doar pentru președinții de consilii județene și primarii marilor municipii. În rest ... se vor manifesta adversitățile tradiționale între liberali și social-democrați.

Este adevărat că se va recomanda ca în campania electorală să se adopte un vocabular civilizat față de adversarii social-democrați și conservatori, vocabularul față de candidații PD-L, UNPR, UDMR și care or mai fi pe acolo fiind neîngrădit. Până la urmă, trebuie, totuși, câștigate niște alegeri. Eu sper ca PNL să ajungă la peste 30 - 35% din numărul total de consilieri locali (uneori și peste). În Parlament sper să avem peste 30 - 35% din numărul parlamentarilor. Este adevărat și faptul că se va urmări, cu mare atenție, ca numărul parlamentarilor USL (aici USL își reintră în drepturi) să fie mai mare de 50%+1 din numărul total al parlamentarilor viitorului Parlament pentru a putea obliga pe Băsescu să desemneze ca premier pe cel desemnat de USL, forța politică majoritară în Parlament (presupunem noi).

Simplificând, eu voi vota acolo unde apare sigla PNL. Indiferent dacă este în sigla USL sau singură."


Cepeca

No comments:

Post a Comment

My Blog List