Intrebarile puse de bloggeri senatorului liberal Cornel Popa

1. Credeti ca succesul PNL–Bihor poate fi ”copiat” si urmat in alte judete? Ce conditii trebuie indeplinite ca acest lucru sa se intample?

2. In ce situatie era filiala Bihor cand ati preluat-o? Cati primari, parlamentari are acum si cam cum sta in procente?

3. Cum se organizeaza o echipa de partid puternica si de succes la nivel judetean? E nevoie de o organizare militara, cu cat mai multi executanti de ordine, dupa ce deciziile s-au luat la varf, sau e bine sa fie incluse in echipa si spirite critice, care pot fi consultate atunci cand unele decizii se dezbat intern, inainte de a fi luate?

4. Intr-o parte a presei si opiniei publice se sustine tot mai mult idea ca mediul rural este pierdut din start pentru USL, pentru ca la tara se voteaza cum zice primarul, sau in functie de pungi cu alimente si alte cadouri. Care este realitatea? Sunt diferente in aceasta privinta intre colegiile pe care le cunoasteti, din Bihor, colegiul rural din Cluj unde se vor desfasura alegeri partiale si, sa zicem, colegiul din Neamt pierdut de PSD/USL?

5. In legatura cu amanarea alegerilor locale/comasarea alegerilor: ar fi legala/constitutionala prelungirea retroactiva a mandatelor alesilor locali? Ce ar insemna suprapunerea temelor de campanie locale si nationale - le-ar acoperi cele nationale pe cele locale sau invers?

6. Guvernul a reziliat contractul pentru autostrada Transilvania, insa doar tronsonul din Bihor ramane in continuare la Bechtel. Ce parere aveti despre aceasta rezilere ? Este benefica, sau e o noua strategie pentru tergiversarea autostrazii? Si cand credeti ca, cel mai devreme, vom circula de la Oradea la Cluj pe autostrada?

7. Majoritatea candidaturilor importante ale PNL la alegerile locale (in cadrul USL) sunt in Ardeal. Si anume in fiefuri puternice ale PD. Poate ceea ce se dezbate la Bucuresti, pe televiziuni, nu intereseaza atat de mult electoratul ardelean. Este nevoie de un mesaj special, calibrat, al PNL/USL pentru electoratul din Ardeal? (Nu e vorba de tema nationalista)

8. Stim ca in Bihor este o importanta minoritate maghiara. Mai este votul unul strict etnic, sau pot fi convinsi maghiarii sa voteze cu PNL/USL? Cum se poate reusi acest lucru, si ce ar trebui sa faca PNL pentru alegerile locale si parlamentare?

9.Ce au facut portocaliii in trei ani de guvernare Boc, in comparatie cu perioada Tariceanu (in Bihor/ in general)? Regreta oamenii guvernarea Tariceanu?

10. (de la un blogger clujean) Daca se face reorganizarea judetelor, ati fi de acord ca satul Rachitele sa treaca in judetul Bihor la schimb cu Stana de Vale? :)

11. De fiecare data, la intalnirile noastre, revin intrebari legate de pastrarea identitatii partidului, dupa ce PNL a intrat, alaturi de PC, in alianta cu PSD, un partid de stanga. Ce teme liberale trebuie sa impuna PNL in USL ca sa ramana foarte vizibil, si sa nu-si piarda fata de sutinatorii si alegatorii sai identitatea de partid de dreapta?

12. Prezent la o intalnire cu bloggerii liberali, Calin Popescu Tariceanu a enuntat pentru prima data initiativa PNL de a-l invita pe Regele Mihai I in Parlament, intr-o sedinta festiva, cu ocazia impliniri varstei de 90 de ani. Sunteti printre cei care au semnat printre primii « Protestul tradatorilor », dupa afirmatiile calomnioase la adresa Regelui facute de presedintele Basescu. Din ce in ce mai multi liberali isi exprima deschis optiunea pentru Monarhia Constitutionala. In acest context, vedeti in viitorul apropiat revenirea la Monarhie?

Raspunsurile intr-o alta postare...

No comments:

Post a Comment

My Blog List