Intrebarile puse de bloggeri domnului Andrei Chiliman

1. Ce mai faceti, domnule Andrei Chiliman? :)

2. De ce este Sorin Oprescu cea mai buna optiune de candidat pentru USL? Cum s-a ajuns aici? De ce nu a numit USL un candidat din partea PNL, partidul cel mai bine cotat la nivelul capitalei?
3. Care considerati ca este cel mai mare atu al lui Sorin Oprescu si care considerati ca este cea mai mare realizare a acestuia in calitate de Primar General?
4. Cum veti convinge electoratul liberal din Bucuresti sa voteze cu Sorin Oprescu in 2012? Exista reticente chiar si la nivelul membrilor de partid, iar unul dintre cei mai vechi si indragiti lideri ai partidului, Ludovic Orban, a spus deja ca nu il va sustine.
5. Cum credeti ca va fi campania din Bucuresti din 2012?


6. Care sunt proiectele dvs politice pentru organizatia PNL Bucuresti?
7. Cum ati caracteriza in acest moment organizatia de Bucuresti, daca ar fi sa ii faceti o evaluare intermediara, la mai bine de un an de la preluarea mandatului de presedinte PNL Bucuresti? Ce functioneaza, ce nu functioneaza, unde mai trebuie lucrat?
8. Cum se pregateste PNL Bucuresti pentru alegerile din 2012?
9. De ce considerati ca PNL Bucuresti este o filiala de succes? Ce o face sa fie asa?
10. Care sunt cele mai mari multumiri, dar si cele mai mari nemultumiri ale primarului Sectorului 1?
11. Veti candida din nou la Sectorul 1? Cu cine credeti ca va veti infrunta, ce contracandidat veti avea?


12. Coalitia PDL-UDMR a modificat legea electorala pt alegerile locale, a introdus alegerea primarului intr-un tur. Chiar daca candidatura Dvs. sau a dlui Oprescu nu este afectata direct pentru ca porniti din pozitia de favorit, ce parere aveti, in principiu, ca primarul poate fi ales si fara o majoritate ? S-ar impune revenirea la alegerea in doua tururi ? Iar daca legea nu va fi modificata, cum va schimba scrutinul intr-un tur logica de campanie?
13. Pe cine vedeti ca fiind viitori lideri ai partidului?
14. Dar ai Romaniei?
15. Pe cine vedeti ca presedinte al PNL peste 5 ani?
16. Unde va vedeti pe dvs peste 5-10 ani?
17. Cum vi se pare ca a evoluat viata politica romaneasca in ultimii 20 de ani, mai ales ca sunteti mebru PNL din 1989 si ati participat activ la viata politica inca de pe atunci?
18. Nu v-ati saturat de politica? :)


19. Ce ar motiva pe cineva sa intre acum in politica, poate chiar in randurile PNL?
20. Cati oameni se mai inscriu acum in PNL Bucuresti?
21. Daca nu ati fi membru PNL, ci un om obisnuit, neinregimentat politic, ce sfaturi ati da acum politicienilor si in special conducerii PNL?
22. Cu dl Tariceanu mai vorbiti? De ce nu este mai vizibil, mai vocal?
23. Sunteti monarhist? Ce parere aveti de “circul” care a avut loc zilele astea in Parlament, legat de invitarea Regelui sa sustina un discurs, la implinirea varstei de 90 de ani?


24. Care credeti ca este “reteta” unui primar de succes in Romania anului 2011-2012?
25. Va mai consultati si cu alti primari ai PNL din tara? Va sfatuiti? Ce le spuneti?
26. La intalnirea de saptamana trecuta, cu senatorul Cornel Popa, am propus la Clubul Bloggerilor Liberali ca lideri din filiale PNL de succes sa coordoneze activitatea si din alte filiale, sau macar campaniile electorale ale acestora. Sunteti dispus sa ajutati si alte filiale PNL, mai slabe, sa se ridice si sa performeze?
27. Se vorbeste din ce in ce mai mult despre democratia interna a partidelor. Candidatii partidelor sau aliantelor nu ar fi, de exemplu, mai bine, sa fie stabiliti prin vot secret de membrii partidelor? Ce parere aveti?
28. Cand o sa ajunga si Bucurestiul o capitala civilizata si moderna, ca orice alta capitala a Uniunii Europene, si ce ar mai trebui facut pentru asta?

..........

Cateva dintre raspunsuri intr-o alta postare.

No comments:

Post a Comment

My Blog List